Kurser i West Coast Swing, nivå 1 och nivå 2

Nivå 1
Inga förkunskaper behövs, passar även dig som önskar lära dig dansa den andra rollen.

Vi kommer att lära ut grundfigurer i West Coast Swing samt nödvändig teknik för att ta sig igenom dessa figurer. Efter detta är målet att du ska ha fått in känslan vi vill åstadkomma i denna härliga dans, för att kunna socialdansa. Men, framför allt så kommer vi ha massvis med skoj också! Det är dock en stor fördel att gå om varje nivå, då det är mycket teknik att arbeta in.

Nivå 2
För att ta dig igenom nivå 2 i West Coast Swing behöver du kunna grundfigurerna som vi lär ut i nivå 1, du kan ha gått antingen en intensivkurs eller terminskurs där du fått lära dig dessa.

I nivå 2 kommer vi att fortsätta utveckla dansen och börja jobba med variationer av grundfigurerna samt lägga in lite mer styling. Vi kommer även att gå in mer på tekniken bakom dansen för att få in känslan som vi eftersträvar i west coast swing.

Men, framför allt så kommer vi ha massvis med skoj också!
Det är dock en stor fördel att gå om varje nivå, då det är mycket teknik att arbeta in.

När
Nivå 1 – 5 ggr på onsdagar mellan kl 18:15 – 19:40 med kursstart den 28 augusti.
Nivå 2 – 5 ggr på onsdagar mellan kl 19:45 – 21:10 med kursstart den 28 augusti.

Adress
Kvarntorpsgården, Näsby Allé 72, Täby.

Pris
700 kr / deltagare
Anmäler du dig till nivå 1 och 2 får du 100 kr rabatt på en av kurserna
Du behöver vara medlem för att gå kurs hos oss.
Medlemskap 250 kr gäller hela 2024 krävs för att kunna gå en kurs hos oss då vi är en ideell förening.

Länk till anmälan
https://www.vallentunadans.se/anmalan/

OBSERVERA att Din anmälan är bindande 3 dagar efter att du fått ett antagningsbesked från oss.

När din anmälan blivit bindande är du skyldig att betala för eventet/dansen om det inte finns giltiga skäl för avanmälan. Giltiga skäl är likvärdigt med sjukdom som kan styrkas med sjukintyg. Avhopp från eventet då det redan startat, debiteras med full avgift.

Om du anmäler dig och sen får förhinder, måste du kontakta oss snarast för avanmälan.

Din avanmälan mejlas till:
anmalan@vallentunadans.se

Beskrivning av instruktörerna

Sabina Sandström
Sabina tog sina första danssteg som 7-åring då hennes mamma drog med henne på bugg-kurs. Hon började inte långt senare tävla i bugg och även dubbelbugg tills tonåren kom och hennes partner slutade dansa. Det var slutet på bugg-eran för hennes del och hon tog en lång paus tills hon fick prova på west coast swing 2018. Dansen tog henne med storm och hon tog flertalet klasser som både följare och förare samt åkte kontinuerligt iväg på event och utvecklades därmed otroligt snabbt. Efter bara ett år började hon undervisa grundkurser i west coast swing och har tagit sig an allt högre nivåer i undervisningen sedan dess.

Sabina åker ofta på wcs-event för att utbilda sig ytterligare och få mer inspiration till dansen. Det hon älskar mest med wcs är hur teknisk dansen är och att man kan grotta ner sig i små detaljer som är otroligt avgörande för dansen. Det näst bästa enligt henne är friheten att skapa och influera i dansen, och göra det till modern musik dessutom!

José Illanes
José började sin dansresa 2005 med Salsa, var tidigt med i olika showgrupper och började undervisa i salsa efter några år. Runt 2009 fann han på Youtube den fantastiska dansen WCS och började kopiera turer till salsan, 2010 fick han chansen att testa WCS för första gången och blev helt såld. Då WCS inte fanns i Sverige vid den tiden reste han runt utomlands för att lära sig denna dans. Han började undervisa för SwingAkademien för att senare bli en av delägarna av dansskolan, under flera år har han undervisat dels reguljära kurser samt helgkurser runt om i Sverige samt i Finland och Israel. José’s styrka i undervisningen är att fokusera mycket på tekniken som är väldigt viktig för att då den rätta West Coast Swing-känslan.

Kom och ha kul med oss!

Välkommen att lära dig denna fantastiska dans!