Vad är Bugg och Fox?

Vallentuna DansBugg dansas på kurs och på dansbanor i hela landet och det finns gott om danskvällar att välja på. Dansen delas upp i mogen och modern dans – det som skiljer är ofta tempot på låtarna och “gunget”. De Mogna dansbanden är de traditionella dansbanden, som Sven-Ingvars, Flamingokvintetten och Micke Ahlgrens. De moderna banden är ofta cover-band som spelar popmusik omgjort till bra dansmusik. Exempel på dessa är Casanovas, Dreams, Sannex och Blender. Vallentuna Dans är inriktade på den moderna dansen men vår musik präglas högt och lågt, vitt och brett.

Fox (modern foxtrot) varvas med buggen under en danskväll. Det finns många olika typer av fox och den vi lär ut kallar vi för Mysfox. Man kommer varandra nära och följer musiken med kroppen. En fantastisk dans helt enkelt!

Så här kan det se ut (och låta) när vi dansar Bugg:

Och så här  kan det se ut och låta när vi dansar Mysfox:

Och för det mesta har vi bara kul till bra musik!

 

Här kan du se flera härlig bilder!

[ngg_images source=”random_images” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”20″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails”]